Agedus d.o.o.
Trnska cesta 69
88220 Široki Brijeg
Tel/fax:039/705-728

Mob: 063/325-061
E-mail: info@agedus.ba

   Žiro račun: 1328502009396828
NLB banka d.d
MBS:64-01-0180-10

ID broj: 4272320190007
PDV broj:272320190007

 

agencija za edukaciju i usluge

agencija za edukaciju i usluge

ecdl_lijevo

Izrada Internet stranica već od 299KM

Ako trebate uvijek dostupnu informaciju o vašoj tvrtci, usluzi, proizvodu, djelatnosti ili turističkom objektu - tada je vaš najbolji izbor prezentiranje putem internet stranice.

Mi Vam nudimo usluge izrade web stranica po vrlo povoljnim cijenama.

Najpovoljnije cijene rabljene opreme

Nudimo brand name rabljena računala i ostalu opremu po najpovoljnijim cijenama.

Računalo već od 49,00 KM!

Više...

Facebook

Akcija

Promotivna akcija tijekom mjeseca siječnja - 

intenzivni jednomjesečni tečaj njemačkog jezika 

po cijeni od samo 180 KM.

Nazovite za detalje!

ECDL informacije

Polovinom veljače 2009. godine izdana je 9 milijunta ECDL diploma kao jedinstveni, međunarodno priznati, dokaz o elektroničkoj pismenosti. Povodom svečanog obilježavanja 9 milijuna izdanih ECDL diploma Jose Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije, primio je počasnu ECDL diplomu.

barroso2"Stalno ulaganje u informatičko opismenjavanje jedna od ključnih tema svih zemalja članica Europske unije jer je informatička pismenost nužna kako bi se održala konkurentnost europske ekonomije." istaknuo je Barroso ovom prigodom te dodao kako je Europska komisija ponosna što je od početka podržala ECDL program koji s velikim uspjehom ispunjava misiju elektroničkog opismenjavanja.

 

"9 milijuna diploma potvrda je našeg dobrog rada." - ustvrdio je Damien O'Sullivan, voditelj ECDL Foundationa na prigodnoj svečanosti - "Ulaganje u programe poput ECDL-a višestruko se vraća kroz veću konkurentnost sveukupnog europskog gospodarstva, ali i kroz veću konkurentnost svakog pojedinca na tržištu rada."

Europska unija je i pred našim vratima. Osigurajte si na vrijeme međunarodno priznatu ECDL diplomu o elektroničkoj pismenosti.

 

ECDL (European Computer Driving Licence) je međunarodno priznat standard koji verificira pokazano znanje o informacijskim tehnologijama i korištenju računala. ECDL diplome otvaraju Vam vrata na svim radnim mjestima gdje se traži znanje rada na računalu, a preporučene su i kao jedan od standarda za prijem u državnu službu širom Bosne i Hercegovine. Baza pitanja za testiranje je jedinstvena za sve test centre u Bosni i Hercergovini ali i u svijetu. Ovakvom standardizacijom je osigurano priznavanje ECDL diploma stečenih u BiH u više od 130 zemalja širom svijeta.

Nakon položena ukupno 4 ispita, tri obvezna Modul 2 (operativni sustav), Modul 3 (obrada teksta) i Modul 7 (Internet i e-mail) i jednog modula po izboru, kandidat dobija ECDL Start diplomu, a nakon položenih svih 7 ispita ECDL diplomu i karticu. 

ECDL Core program edukacije i testiranja se sastoji od sedam modula koji obuhvataju pojedine informatičke oblasti.

MODUL 1 - Osnove informacijskih tehnologija
Opće poznavanje principa rada na računalu, software, hardware, ulazni i izlazni uređaji, vrste memorijskih uređaja itd.

MODUL 2 - Operativni sustav i upravljanje datotekama
Rad u Windows okruženju, osnove rada sa folderima i datotekama, upotreba integriranih alata.

MODUL 3 - Obrada teksta
Osnove rada u programu za obradu teksta (Microsoft Word)

MODUL 4 - Elektronske tabele
Osnove rada u programu za  elektronske tabele (Microsoft Excel)

MODUL 5 - Baze podataka
Osnove  kreiranja  i održavanja baze  podataka (Microsoft Access)

MODUL 6 - Grafika i multimedijalne prezentacije
Osnovne tehnike izrade multimedijalnih prezentacija (Microsoft PowerPoint)

MODUL 7 - Informacije i komunikacije
Osnove rada sa Internet pretraživačem i rad u programu za elektronsku poštu (Microsoft Internet Explorer  i Outlook)

 

eCitizen je skraćeni program edukacije i testiranja namijenjen korisnicima koji žele steći i verificirati osnovna znanja o radu na računalu, uključujući korištenje Interneta i elektronske pošte, e-uprava servisa, elektronske trgovine itd. Program je osmišljen sa prvenstvenim ciljem da građani nauče osnove vještine koje su neophodne da bi se aktivno uključili u informacijsko društvo.

Program eCitizen sastoji se od 3 cjeline:

1. Primjena računala

2. Pretraživanje informacija

3. Korištenje informacijskih usluga

 ECDL ispiti

 

Ispiti se polažu isključivo u ovlaštenim test centrima koji su putem Interneta povezani na jedinstveni test server.  Pitanja i odgovori su prevedeni na naš jezik. Ukoliko kandidat smatra da ima dovoljno znanja, može polagati ECDL ispite bez obaveze da prethodno pohađa obuku, ali prije toga mora dobiti svoj jedinstveni ID broj.

Testovi za sve module imaju po 36 pitanja i traju po 45 minuta. Uvjet za prolaz svakog modula je 75% točnih odgovora. Kandidat ima pravo polagati ispite u roku od 3 godine od trenutka dobijanja jedinstvenog ID broja.

 


 

ECDL Diplome

Nakon položena ukupno 4 ispita, tri obvezna Modul 2 (operativni sustav), Modul 3 (obrada teksta) i Modul 7 (Internet i e-mail) i jednog modula po izboru, kandidat dobija ECDL Start diplomu, a nakon položenih svih 7 ispita ECDL diplomu i karticu.

Za dobijanje eCitizen diplome potrebno je položiti samo jedan ispit čija su pitanja posebno prilagođena ovom programu.

ECDL diplome u Bosni i Hercegovini isključivo izdaje Asocijacija informatičara u BiH na osnovu testiranja obavljenih u ovlaštenim ECDL centrima.


©2020 AGEDUS d.o.o.   |   Sva prava pridržana.